Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Η λατρεία στο Ισλάμ - Εργασίες των μαθητών/τριών του Α7Οι παρακάτω εργασίες των μαθητών/τριών του Α7 του "Βενετοκλείου" - 1ου Λυκείου Ρόδου αναζήτησηαν εικονικό υλικό για τη λατρεία και τη προσευχή στο Ισλάμ. Οι εργασίες αυτές έγιναν στα πλαίσια της θ.ε. "2.2 Λατρεία" της Α΄ Λυκείου σύμφωνα με τα νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά.

Η μαθήτρια του Α7 του "Βενετοκλείου" - 1ου Λυκείου Ρόδου Χριστίνα Τρ. αναζήτησε στο διαδίκτυο φωτογραφίες σχετικά με τη θρησκευτική ζωή στο Ισλάμ. Η πρώτη της εργασία παρουσιάζει μέσα από εικόνες την τελετουργική προσευχή του ντικρ κατά την οποία οι σουφιστές επαναλαμβάνουν τα "99 Ωραιότατα Ονόμα του Θεού". Στη δεύτερη εργασία αναφέρεται με εικονικό τρόπο στους τόπους και τους τρόπους της λατρείας των μουσουλμάνων.

Το αποτέλεσμα της έρευνάς της φαίνονται στις ακόλουθες φωτογραφικές συνθέσεις.

Λέγοντας το ντικρ από τη Χριστίνα Τρ.Τόποι και τρόποι λατρείας από τη Χριστίνα Τρ.
Ο μαθητής Κωνσταντίνος Φ. αναζήτησε σχετικά βίντεο με τη λατρεία στο Ισλάμ. Μέσα από την έρευνα του ανακάλυψε το ακόλουθο βίντεο με τίτλο: "Πρόσκληση για την προσευχή". 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η προσευχή αυτή περιλαμβάνει και τη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα!Η μαθήτρια Γαβριέλλα Χ. ασχολήθηκε με το κήρυγμα και την προσευχή στο Ισλάμ, όπως φαίνεται στις ακόλουθες φωτογραφίες.

Κήρυγμα και προσευχή στο Ισλά από τη Γαβριέλλα Χ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου