Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρακτικά του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Θεολόγων Εκπαιδευτικών

 


Δημοσιεύτηκαν τα Πρακτικά του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Θεολόγων Εκπαιδευτικών (28-29/01/2022, Θεσσαλονίκη) που διοργάνωσε το Εργαστήριο Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στα Πρακτικά περιλαμβάνονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα κείμενα σχετικά με τη διδασκαλία του Μαθήματος των Θρησκευτικών, τις θεωρίες μάθησης, τις τεχνικές διδασκαλίας και τα περιεχόμενα της θρησκευτικής εκπαίδευσης καθώς σχέδια/project/προτάσεις διδασκαλίας.
Η δική μου συνεργασία αναφέρεται στα παρακάτω δύο κείμενα:

"Τέχνη - Πολιτισμός - Δημιουργικότητα: Τεχνικές επικοινωνίας και αναστοχασμού στη Θρησκευτική Εκπαίδευση"
"Από τον φανατισμό στη συμφιλίωση των ετεροτήτων: Η Ορθόδοξη θεολογική και παιδαγωγική προσέγγιση στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Educ8"


Τα περιεχόμενα των Πρακτικών μπορείτε να τα δείτε εδώ:
Τα Πρακτικά υπάρχουν κι εδώ:



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θρησκευτικά Γ΄ Γυμνασίου - Φάκελος μαθήματος

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκε ο φάκελος μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών της Γ΄  Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε κατευθείαν το φάκελο μαθήματος  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Για να δείτε το παλιότερο και το νέο υλικό πατήστε  ΕΔΩ

"Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου” - Α2

                                                  Οι μαθητές/μαθήτριες του 1ου Πρότυπου Λυκείου Θεσσαλονίκης "Μανόλης Ανδρόνικος" εμπνεύσθηκαν από το κείμενο του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου (γνωστού και ως π. Λίβυου) και ειδικά από το απόσπασμα: "Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου" και δημιούργησαν ένα δικό τους έργο ζωγραφικής, διήγημα, ποίημα, δοκίμιο. Αρκεί να τα παρατηρήσει - διαβάσει κανείς για να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο η θεολογία συγκινεί και εκφράζεται με δημιουργικούς τρόπους.

Φάκελοι μαθήματος για τα Θρησκευτικά Γυμνασίου - Λυκείου

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκαν οι φάκελοι μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε το φάκελο μαθήματος πατήστε στον τίτλο της κάθε τάξης Α΄ Γυμνασίου Β΄ Γυμνασίου Γ΄ Γυμνασίου Α΄ Λυκείου Β΄ Λυκείου Γ΄ Λυκείου