Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ιχνηλατώντας το θρησκευτικό και πολιτισμικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης, οραματιζόμαστε το μέλλον (Εικονικά Μουσεία)

 





Συμμετοχή του 1ου Πρότυπου Λυκείου Θεσσαλονίκης "Μανόλης Ανδρόνικος" στη 2η Διεθνή Ημερίδα Παρουσίασης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών!

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν εξαιρετικές δημιουργίες από διάφορα σχολεία ανά την οικουμένη!
Το σχολείο μας παρουσίασε δύο εικονικά μουσεία με θέμα τα θρησκευτικά μνημεία της Θεσσαλονίκης.
Στην εργασία αυτή διερευνήσαμε το θρησκευτικό και πολιτισμικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης, ανακαλύψαμε το παρόν και εμπνευστήκαμε το μέλλον!

Μπορείτε να επισκεφτείτε τα εικονικά μουσεία στους ακόλουθους συνδέσμους.




Μέσα από την καρδιά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω για την όμορφη συνεργασία τον εκλεκτό φίλο και συνάδελφο π. Δημήτριο Σαλονικίδη και τις μαθήτριες/τους μαθητές με τους/τις οποίους/οποίες συνταξιδέψαμε δημιουργικά και ανακαλύψαμε πολλές άγνωστες ιστορίες της πόλης μας :
Αϊβαζίδου Ευδοκία,
Βαδή Ναταλία,
Χρυσοχόου Βίκυ,
Καρφή Λάζαρο,
Κατσάνο Θεόδωρο,
Κόνιαρη Αντρέα.


Ανάλογες ευχαριστίες οφείλονται στη θεολόγο και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ιωάννα Κλιάρη για τη ξεχωριστή δημιουργική της πνοή!
Και εις άλλα με υγεία!













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θρησκευτικά Γ΄ Γυμνασίου - Φάκελος μαθήματος

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκε ο φάκελος μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών της Γ΄  Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε κατευθείαν το φάκελο μαθήματος  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Για να δείτε το παλιότερο και το νέο υλικό πατήστε  ΕΔΩ

"Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου” - Α2

                                                  Οι μαθητές/μαθήτριες του 1ου Πρότυπου Λυκείου Θεσσαλονίκης "Μανόλης Ανδρόνικος" εμπνεύσθηκαν από το κείμενο του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου (γνωστού και ως π. Λίβυου) και ειδικά από το απόσπασμα: "Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου" και δημιούργησαν ένα δικό τους έργο ζωγραφικής, διήγημα, ποίημα, δοκίμιο. Αρκεί να τα παρατηρήσει - διαβάσει κανείς για να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο η θεολογία συγκινεί και εκφράζεται με δημιουργικούς τρόπους.

Φάκελοι μαθήματος για τα Θρησκευτικά Γυμνασίου - Λυκείου

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκαν οι φάκελοι μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε το φάκελο μαθήματος πατήστε στον τίτλο της κάθε τάξης Α΄ Γυμνασίου Β΄ Γυμνασίου Γ΄ Γυμνασίου Α΄ Λυκείου Β΄ Λυκείου Γ΄ Λυκείου