Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θρησκευτικά μνημεία πόλεως Θεσσαλονίκης

 




Οι μαθητές/μαθήτριες του 1ου Πρότυπου Λυκείου Θεσσαλονίκης "Μανόλης Ανδρόνικος" δημιούργησαν στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος και της συνεργασίας με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών ένα εικονικό μουσείο με μνημεία διάφορων θρησκευτικών κοινοτήτων της πόλεως Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της εργασίας ήταν η διερεύνηση της σχέσης μεταξύ θρησκείας και τέχνης, η προαγωγή του διαθρησκειακού διαλόγου μέσω των μνημείων, η αναγνώριση της σπουδαιότητας του θρησκευτικού τουρισμού και της διευκόλυνσης των επισκεπτών/επισκεπτριών μέσω των ψηφιακών εργαλείων και της επικοινωνίας στην εκπαίδευση και η σε βάθος κατανόηση της σπουδαίας πολιτιστικής και διαπολιτισμικής κληρονομιάς της πόλεως Θεσσαλονίκης.

Σε όλα αυτά απαιτείται να προστεθεί η χαρά της προσωπικής δημιουργίας.

Στο εικονικό μουσείο υπάρχουν σύντομες πληροφορίες για το κάθε μνημείο, φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο των μαθητών/μαθητριών και ελεύθερες από το διαδίκτυο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι google χάρτες που βοηθούν τον επισκέπτη/την επισκέπτρια στην πραγματική περιήγηση.

Η ομάδα αποτελείται από τους/τις:

Ευδοξία Αΐβαζίδου,

Βαδή Ναταλία,

Βίκυ Χρυσοχόου,

Λάζαρο Καρφή,

Στέφανο Βογιατζάκη.

Υπεύθυνοι καθηγητές:

π. Δημήτριος Σαλονικίδης

Νίκος Τσιρέβελος

Το μουσείο μπορείτε να το επισκεφθείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.artsteps.com/view/63a8a06c6294696955d1eb7e















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θρησκευτικά Γ΄ Γυμνασίου - Φάκελος μαθήματος

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκε ο φάκελος μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών της Γ΄  Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε κατευθείαν το φάκελο μαθήματος  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Για να δείτε το παλιότερο και το νέο υλικό πατήστε  ΕΔΩ

"Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου” - Α2

                                                  Οι μαθητές/μαθήτριες του 1ου Πρότυπου Λυκείου Θεσσαλονίκης "Μανόλης Ανδρόνικος" εμπνεύσθηκαν από το κείμενο του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου (γνωστού και ως π. Λίβυου) και ειδικά από το απόσπασμα: "Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου" και δημιούργησαν ένα δικό τους έργο ζωγραφικής, διήγημα, ποίημα, δοκίμιο. Αρκεί να τα παρατηρήσει - διαβάσει κανείς για να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο η θεολογία συγκινεί και εκφράζεται με δημιουργικούς τρόπους.

Φάκελοι μαθήματος για τα Θρησκευτικά Γυμνασίου - Λυκείου

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκαν οι φάκελοι μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε το φάκελο μαθήματος πατήστε στον τίτλο της κάθε τάξης Α΄ Γυμνασίου Β΄ Γυμνασίου Γ΄ Γυμνασίου Α΄ Λυκείου Β΄ Λυκείου Γ΄ Λυκείου