Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποδοχή-αγάπη του εαυτού μας/Προσωπική αποδοχή




Μία εργασία των: Ε. Ζ., Κ. Μ., Κ. Η., Ι. Κ.,Φ. Θ.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η αποδοχή του εαυτού μας είναι η πράξη της αποδοχής όλων των χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς μας όπως ακριβώς είναι. Τα αποδεχόμαστε ανεξάρτητα από το αν είναι θετικά ή αρνητικά. Αυτό περιλαμβάνει τις σωματικές και ψυχικές ιδιότητες.

Η αγάπη προς τον εαυτό είναι μια κατάσταση εκτίμησης για τον εαυτό μας που προκύπτει από ενέργειες που υποστηρίζουν τη σωματική, ψυχολογική και πνευματική μας ανάπτυξη. Αγάπη του εαυτού σημαίνει να έχεις μεγάλη εκτίμηση για τη δική σου ευτυχία, να φροντίζεις τις δικές σου ανάγκες και να μην θυσιάζεις την ευημερία σου για να ευχαριστήσεις τους άλλους.

 

 

NCT - BEAUTIFUL


https://youtu.be/nAvjYapdSxk


[Intro]

You're the most important person in your life

So be yourself, be beautiful

 

[Verse 1]

You, who spent an exhausting day

To resemble someone else's life

If you're unhappy when you fall asleep

Even though you chase the dreams others dream for

You keep getting smaller, like clothes that don't fit

Don't give up, telling yourself that it's your fault, that this is it

 

[Chorus]

Those stars that shine when the night falls

That sun that only leaves behind the sunset glow

Thеy all have their unique colors

Bеautiful, beautiful, yeah

Why is it that, when everything in the world takes its right place

It shines more beautifully

You are enough just the way you are

Beautiful, beautiful you are

 

[Verse 2]

The despair of not having your own things

Made you envy somebody else

The things you own, others will never have, yeah

Come raise your head, look around

There are people who only look at you

A person receives a one-and-only love

And that person is you

 

[Bridge]

Listen to the sound of your heart shouting

There must have been moments where your heart pounded

Are you wandering, looking for happiness?

Listen to the sound of your heart more carefully

*Start your own journey

Your own story of finding happiness*

**Don't forget to love even the smallest things**

 

[Verse 3]

Beautiful life, beautiful heart

From the bright side of life, look at yourself with no shame

Even among the dimming of everyone's own light

Those rising targets

I hope you'll shine more and more brightly in your own color

This time you can face the rain

Next time you can beat the pain

No more tears will come again

Smiling, laughing to the end

*Put your bags down

Hand me all your heavy thoughts

Stay still, time in a bottle

You can only see it when you look at yourself*

 

[Chorus]

Start anew and don't be afraid

Everything will be okay, so don't worry

That moment in which you believe in yourself, that moment will be

Beautiful, beautiful, beautiful

You are that person that's one-of-a-kind on earth

I'm waiting for the moment in which you'll light up the world

You are enough just the way you are

Beautiful, beautiful, beautifulyouare

 

 Το τραγούδι ξεκινάει αναφέροντας πως πολλοί άνθρωποι προσποιούνται και προβάλλουν ένα τρόπο ζωής που δεν τους αντιπροσωπεύει για να γίνονται αρεστοί κάτι που τους “φθείρει” με τον καιρό μέχρι να μην νιώθουν να ανήκουνκάπου και να κατηγορούν τον εαυτό τους.

Συμβουλεύει τον ακροατή να εμπιστεύεται το ένστικτό του καθώς και να φτιάχνει το δικό του μονοπάτι προς την ευτυχία και να θέτει τον δικό του ρυθμό. Επιπλέον, παραινεί το κοινό να μην ξεχνάει να εκτιμάει τα μικρά πράγματα που μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους.

 

Δίνεται έμφαση στην αποδοχή της αξίας μας ως άτομα και της διαφορετικότητας μας, ανεξάρτητα από τα σχόλια και την αρνητική ενέργεια των υπολοίπων.

 

 Ενθαρρύνουν το κοινό να σταθούν δυνατό στα εμπόδια της ζωής, ξεπερνώντας τις δυσκολίες. Στο τέλος, τονίζουν ότι όταν τελικά αποδεχθούμε τον εαυτό μας όπως είμαστε, θα είναι μία πολύ όμορφη στιγμή.

Θυμίζουν σε όλο τον κόσμο ότι είναι μοναδικοί και αυτό αρκεί.

 

Itzy:WANNABE

https://youtu.be/fE2h3lGlOsk

 


 

[Verse 1]

Stop with the nagging, I'll take care of it

No matter what I become

I'll take care of it

I do what I wanna

Whether I live a normal life or not, just leave it to me

I'll live my own life, because this life is mine

 

[Pre-Chorus]

I'm so bad bad, I just wanna be selfish

It's a hundred times better than being hurt pretending to be nice

I'm just on my way, don't meddle in

I might just tell you to be better yourself

 

[Chorus]

Whatever people say, I'm me

I just wanna be me

I wanna be me, me, me

There's no need to be something

I'm the best when I'm myself

I wanna be me, me, me

 

[Post-Chorus]

I don't wanna be somebody

Just wanna be me, be me

I wanna be me, me, me

I don't wanna be somebody

Just wanna be me, be me

I wanna be me, me, me

 

[Verse 2]

(Action)

Everybody, everybody, everybody teachin' me (All eyes on me)

Everybody says do this and that (Don't touch me)

Ah yeah, yeah yeahyeahyeah

I'll take care of myself

I'mma do my thang, just do your thing

'Cause I'm the one and only

 

[Verse 3]

People like to talk about others (Lalala)

Why do they care so about other people's lives (Lalala)

Sorry but mind your own business

It's none of your business

I do my own business

  

Yeji

 Στην σκηνή αυτή ένα από τα μέλη παρουσιάζεται στη μέση ενός πλήθους ανθρώπων πίσω από προσωπεία ενώ η ίδια βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής περιτριγυρισμένη από τους άλλους. Αυτή η σκηνή του videoclip θέλει να δείξει πώς οι άνθρωποι κρύβονται πίσω από μία βιτρίνα και προβάλλουν μια ωραιοποιημένη εκδοχή του εαυτού τους κρύβοντας ανασφάλειες με σκοπό να γίνονται αρεστοί και αποδεκτοί από τη κοινωνία. Η τραγουδίστρια επιλέγει να εμφανιστεί ελεύθερη σε αντίθεση με τους άλλους συμβολίζοντας πως είναι αληθινή, ο γνήσιος εαυτός της, χωρίς να προσποιείται ή να φοβάται να δείξει τις ατέλειες της.


Yuna

Σε αυτή την σκηνή παρουσιάζεται ένα από τα μέλη ως μοντέλο συμμετέχοντας σε μια πασαρέλα. Ενώ φοράει ψηλά παπούτσια όπως συνηθίζεται σε αυτόν τον τομέα, φαίνεται κατά την διάρκεια της πασαρέλας να τα βγάζει και να συνεχίζει την πασαρέλα χωρίς αυτά. Με αυτό τον τρόπο δείχνει πως δεν πρέπει οι άνθρωποι να ακολουθούν τυφλά και χωρίς καμία αντίρρηση στερεότυπα και αντιλήψεις οι οποίες είναι αναχρονιστικές και δεν συμβαδίζουν με τα θέλω μας. Αντιθέτως, οι  κανόνες πρέπει να είναι διαμορφωμένοι ώστε να καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες με σκοπό να μην νιώθουμε καταπιεσμένοι από αυτούς. Επιπλέον, τα ρούχα που φοράει αρχικά, ενώ για τις περισσότερες γυναίκες είναι μέσο ενδυνάμωσης και έκφρασης, δεν την κάνουν να νιώθει άνετα και έτσι μόλις τα βγάζει αρχίζει να περπατάει με αυτοπεποίθηση και να χαμογελάει.

 

Lia

Η σκηνή ανοίγει με ένα τραγούδι σαν νανούρισμα μουσικού κουτιού. Ξαφνικά χτυπάει ένας συναγερμός, βγάζοντάς την τραγουδίστρια από αυτή τη στιγμή παιδικής αθωότητας. Η Λία έχει κολλήσει σε ένα πολυτελές, άψογα τακτοποιημένο δωμάτιο. Τα μαλλιά της είναι σηκωμένα σε έναν εκλεπτυσμένο κότσο και φοράει πολυτελή ρούχα κάτι που δεν συμβολίζουν μια ατμόσφαιραχαλάρωσης και χαράς για το δείπνο που έκαναν για αυτή.

Αρχίζει σιγά σιγά να πιέζει τα όρια της ευπρεπής ή γυναικείας συμπεριφοράς. Πρώτα περπατάει προσεκτικά πάνω στο τραπέζι. Μόλις όμως κοιτάζει τριγύρω και συνειδητοποιεί ότι κανείς δεν την σταματάει, αρχίζει να σπάει τα πράγματα στο τραπέζι, κάνοντας χαρούμενη ένα χάος. Μέσα από αυτό θέλει να δείξει τις προσδοκίες που οι άνθρωποι θέτουν, ιδιαίτερα στις γυναίκες, όσοναφορά την συμπεριφορά που πρέπει να υιοθετούνώστε να είναικοινωνικάαποδέκτες,ως κυρίες. Έτσι δεν επιβαρύνει τον εαυτό της με αυτόν τον ρολό και παίρνει την ευτυχία της στα δικά της χέρια.

Ryjin

Σε αυτή τη σκηνή βλέπουμε μια από τις κοπέλες να κόβει τα μαλλιά της κοντά με ένα ψαλίδι. Ο λόγος που το κάνει αυτό είναι γιατί νιώθει αυτοπεποίθηση και επιδιώκει να είναι ο εαυτός της. Έτσι εναντιώνεται στα στερεότυπα της κοινωνίας που υποχρεώνουν τις γυναίκες να έχουν μακριά μαλλιά για να δείξουν τη θηλυκότητά τους. 

 

Chaeryeong

Στη σκηνή αυτή βλέπουμε μια από τις κοπέλες να κάθεται και ξαφνικά εμφανίζονται κάποια drones. Τα drones αρχίζουν να την κυνηγάνε μέχρι που στρέφεται προς αυτά και εκείνα πέφτουν και χαλάνε. Τα drones αντιπροσωπεύουν τα βλέμματα των ανθρώπων που την σχολιάζουν αρνητικά ενώ αυτή κάθεται σκυμμένη και προσπαθεί να τα αγνοήσει. Στο τέλος αυτής της σκηνής, τα drones  πέφτουν επειδή αντιμετωπίζει τα σχόλια με αυτοπεποίθηση χωρίς να επηρεάζεται.

  Στα δύο τραγούδια παρατηρούμε διαφορές και ομοιότητες όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν το θέμα της αποδοχής του εαυτού μας. Αρχικά, βασίζονται στο πλαίσιο της αγάπης του  εαυτού μας και στην προοδευτική αποδοχή της μοναδικότητας μας. Η διαφορετικότητα ενός ανθρώπου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ένα ελάττωμα και είναι  το στοιχείο που μας ξεχωρίζει από τους άλλους.Παράλληλα, στοχεύουν στην εμψύχωση του κοινού στην αξία της προσωπικής έκφρασης.

  Όσον αφορά τις διαφορές μεταξύ των δύο τραγουδιών, το πρώτο αναφέρεται στην διαμόρφωση μιας υγιής σχέσης με τον εαυτό μας και πως θα  ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που μας προκαλούν αισθήματα αμφιβολίας και ηττοπάθειας για εμάς και τις δυνατότητές μας. Το δεύτερο πραγματεύεται κυρίως το θέμα της αυτοπεποίθησης και πως δεν πρέπει να ακολουθούμε και να πιεζόμαστε από κανόνες που μας βάζουν σε δύσκολη θέση.

Τα δύο τραγούδια χρησιμοποιούν και αλλά μέσα εκτός από τους στοίχους τους για να ενισχύσουν το μήνυμά τους. Στο πρώτο τραγούδι τα μέλη του συγκροτήματος έχουν συμπεριλάβει στην χορογραφία τους κινήσεις που δείχνουν την έννοια της ομορφιάς του ανθρώπου. Στο δεύτερο κομμάτι, μέσω των σκηνικών και της σκηνοθεσίας του videoclip, τα μέλη δείχνουν την αντίθεση του παρελθόντος που νιώθουν εγκλωβισμένες με το παρόν που νιώθουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά με τον εαυτό τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θρησκευτικά Γ΄ Γυμνασίου - Φάκελος μαθήματος

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκε ο φάκελος μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών της Γ΄  Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε κατευθείαν το φάκελο μαθήματος  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Για να δείτε το παλιότερο και το νέο υλικό πατήστε  ΕΔΩ

"Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου” - Α2

                                                  Οι μαθητές/μαθήτριες του 1ου Πρότυπου Λυκείου Θεσσαλονίκης "Μανόλης Ανδρόνικος" εμπνεύσθηκαν από το κείμενο του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου (γνωστού και ως π. Λίβυου) και ειδικά από το απόσπασμα: "Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου" και δημιούργησαν ένα δικό τους έργο ζωγραφικής, διήγημα, ποίημα, δοκίμιο. Αρκεί να τα παρατηρήσει - διαβάσει κανείς για να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο η θεολογία συγκινεί και εκφράζεται με δημιουργικούς τρόπους.

Φάκελοι μαθήματος για τα Θρησκευτικά Γυμνασίου - Λυκείου

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκαν οι φάκελοι μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε το φάκελο μαθήματος πατήστε στον τίτλο της κάθε τάξης Α΄ Γυμνασίου Β΄ Γυμνασίου Γ΄ Γυμνασίου Α΄ Λυκείου Β΄ Λυκείου Γ΄ Λυκείου