Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020

Η ζωή των πρώτων χριστιανών - Α3

Οι μαθητές/μαθήτριες της Α΄ Λυκείου "ταξίδεψαν" στο χρόνο και "γνώρισαν" τη ζωή των χριστιανών των τριών πρώτωων αιώνων.
Σε επιστολή τους προς τις ρωμαϊκές αρχές ή τον αυτοκράτορα περιγράφουν τη ζωή τους ως χριστιανοί.
Αξιότιμε Αυτοκράτορα Στέλνουμε αυτήν την επιστολή και σε παρακαλούμε να σταματησουν οι διωγμοί ης βάρος μας καθώς θεωρούμε ότι δεν προκαλούμε κάποιο κακό στην κοινότητα. Εμείς ως χριστιανοί ζουμε καθημερινά ο ένας για τον άλλον δηλαδή πουλάμε όλα τα κτήματα και υπάρχοντα μας και ύστερα μοιράζουμε τα χρήματα μας ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.Καθημερινα συγκεντρώνομαστε στον ναο.Τελουμε την Θεία Ευχαριστία και τρώμε την τροφή μας όλοι μαζί.Αρνουμαστε να θυσιάσουμε σε εσένα για τι πιστευουμε στο ένα τριαδικο Θεό ενώ Εσύ είσαι ένας απλός θνητός σαν και έμας.Εμεις χουμε σε μια ενότητα δεν θεωρούμε ότι κάτι μας ανηκει και ότι όλα είναι αγαθά του Θεού,Και αυτός μας προσφέρει πλούσια την χάρη του και την δωρεά του. Ελπίζουμε να λαβεις υπόψη σου τα λόγια μας και να τερματίσεις τους διωγμούς εναντίον μας. Με εκτίμηση Πρησκυλα και Άκυλας Κωνσταντίνος, Μαρία , Ευη , Κωνσταντίνα ,Στέλλα


Αξιότιμε Αυτοκράτορα, Σας στέλνουμε αυτήν την επιστολή για να σας περιγράψουμε την ζωή μας ως χριστιανοί και τον τρόπο που εκφράζουμε την πίστη μας. Η καθημερινότητα των χριστιανών είναι βασισμένη στην αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό και την προσφορά. Επομένως η ύπαρξη του χριστιανισμού έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία όχι μόνο για αυτούς που ασπάζονται τον χριστιανισμό αλλά και για τους μη πιστούς. Η διατήρηση του χριστιανισμού στην πόλη μας είναι απαραίτητη εφόσον έχει προσφέρει σημαντικά στην ανάπτυξή της και στην διατήρηση μια όμορφης ατμόσφαιρας γεμάτη σεβασμό. Με εκτίμηση Φοίβη και Απολλώς Αρτεμις, Χριστίνα, Ερωφιλη, Νίκος, Γιώργος Α3Σεβαστέ αυτοκράτορα ,


Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή για να σας αναλύσουμε τον τρόπο ζωής μας ως χριστιανοί και να σας εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να διωκομαστε .
Αρχικά ,κάθε Κυριακή συγκεντρονωμαστε όλοι μαζί σε κατακόμβες (υπόγεια νεκροταφεία) και διαβάζουμε απομνημονεύματα των Αποστόλων ή συγγράμματα των προφητών .Έπειτα, σηκωνόμαστε όλοι μαζί και προσευχόμαστε .Μετά την προσευχή , προσφέρεται άρτος ,οίνος και ύδωρ .Ο προϊστάμενος λειτουργός τότε , απευθύνει ευχές και ευχαριστίες Στον Θεό και ο λαός επιδοκιμαζοντας λέει Αμήν .Κάθε φορά συγκεντρώνεται ένα ποσό που δίνεται σαν βοήθεια στα ορφανά ,τις χήρες ,τους φυλακισμένους ,τους ξένους και όσους ανεξαιρέτως έχουν ανάγκη .Για αυτό το λόγο πιστεύουμε ότι αυτό που κάνουμε δεν είναι κάτι αξιόποινο οπότε θα έπρεπε να είμαστε ελεύθεροι ,να δοξάζουμε Τον Θεό στον οποίο πιστεύουμε .


Με απόλυτο σεβασμό και ειλικρίνεια,

Ιουστος και Λυδία .

Ερνέστο,Έλσα , Αναστασία , Βικτώρια ,Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου