Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ολοκλήρωση εργασιών 5ου Πανελληνίου Συνέδριου Θεολόγων Εκπαιδευτικών

 


Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου Θεολόγων Εκπαιδευτικών με διεθνή συμμετοχή "Σχεδιάζοντας και Διδάσκοντας Θρησκευτικά με τα νέα Προγράμματα Σπουδών. Διδακτικά σενάρια για το μάθημα των Θρησκευτικών" που πραγματοποιήθηκε στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ (23-25/2).

Στο συνέδριο συμμετείχαν καθηγητές/καθηγήτριες θεολόγοι, δάσκαλοι/δασκάλες, υποψ. διδάκτορες, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές/φοιτήτριες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Παρουσιάστηκαν εξαιρετικές εργασίες και σενάρια διδασκαλίας που φανερώνουν το δημιουργικό πνεύμα, την υψηλή παιδαγωγική αξία και την έγκυρη θεολογική/θρησκειολογική τεκμηρίωση που παρέχεται στη θρησκευτική εκπαίδευση. Για ακόμη μια φορά ο λόγος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεου ήταν συγκλονιστικός.
Πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστίες ανήκουν στην καθηγήτρια κ Βασιλική Μητροπούλου, διευθύντρια του Παιδαγωγικού Εργαστηρίου του Τμήματος Θελογίας ΑΠΘ, που διοργάνωσε αυτή τη ξεχωριστή συνάντηση (που πλέον είναι θεσμός!) και υπήρξε πραγματικά η ψυχή του συνεδρίου. Ανάλογες ευχαριστίες ανήκουν σε όλα τα μέλη της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής και τους συμμετέχοντες/τις συμμετέχουσες.
Στο συνέδριο χάρηκα πολύ που αντάμωσα και πάλι αγαπημένες και αγαπημένους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα.
Αν μπορούσα με λίγα αναστοχαστικά λόγια να περιγράψω την εμπειρία της συμμετοχής μου θα ήταν ότι πλούτισα σε ιδέες, έμπνευση και διάθεση για νέες δημιουργίες!
Και του χρόνου με υγεία!



















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θρησκευτικά Γ΄ Γυμνασίου - Φάκελος μαθήματος

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκε ο φάκελος μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών της Γ΄  Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε κατευθείαν το φάκελο μαθήματος  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Για να δείτε το παλιότερο και το νέο υλικό πατήστε  ΕΔΩ

"Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου” - Α2

                                                  Οι μαθητές/μαθήτριες του 1ου Πρότυπου Λυκείου Θεσσαλονίκης "Μανόλης Ανδρόνικος" εμπνεύσθηκαν από το κείμενο του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου (γνωστού και ως π. Λίβυου) και ειδικά από το απόσπασμα: "Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου" και δημιούργησαν ένα δικό τους έργο ζωγραφικής, διήγημα, ποίημα, δοκίμιο. Αρκεί να τα παρατηρήσει - διαβάσει κανείς για να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο η θεολογία συγκινεί και εκφράζεται με δημιουργικούς τρόπους.

Φάκελοι μαθήματος για τα Θρησκευτικά Γυμνασίου - Λυκείου

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκαν οι φάκελοι μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε το φάκελο μαθήματος πατήστε στον τίτλο της κάθε τάξης Α΄ Γυμνασίου Β΄ Γυμνασίου Γ΄ Γυμνασίου Α΄ Λυκείου Β΄ Λυκείου Γ΄ Λυκείου