Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017

Συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου - Χριστούγεννα 2017


Παρακολουθώ εδώ και αρκετά χρόνια τον θεολογικό λόγο και το εκκλησιαστικό έργο του Αρχιεπικόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου. Θεωρώ ότι με τις συνεντεύξεις του μοιράζεται με αμεσότητα και σαφήνεια σε ποικίλους και διαφορετικούς αποδέκτες τη βαθειά επιστημοσύνη του, την πλούσια και μεταξύ οδύνων και ωδινών εκκλησιαστική του πείρα και κυρίως την εμπειρία των μεγάλων Πατέρων της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, την οποία βιώνει.
Σε κάθε του συνέντευξη ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος πάντα με εκπλήσσει ευχάριστα. Όχι μόνο με όσα καινούρια μαθαίνω αλλά και με εκείνα που με οδηγούν σε βαθύτερους προβληματισμούς. Σε προβληματισμούς που τους μεταφέρει με τον δικό του ξεχωριστό και απαλό τρόπο και αποσκοπούν να χτίσουν γέφυρες με τον Τριαδικό Θεό, τον Θεό της Αγάπης.


Έτσι και αυτή του τη συνέντευξη στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά και την εκπομπή "Ιστορίες" (19-12-2017) την παρακολούθησα πραγματικά ευχάριστα και όταν τελείωσε νέες σκέψεις και προβληματισμοί μου γεννήθηκαν για την προσωπική μου ζωή, την κοινωνία της Ελλάδας και τον κόσμο ολάκερο. Τελικά, ο λόγος του είναι σαν το παλιό κρασί!

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου.

Αυτή είναι η τελευταία μας ανάρτηση για το 2017. Με το νέο Έτος ελπίζω να έχουμε περισσότερο υλικό για το Μάθημα των Θρηκευτικών και τη θεολογική επιστήμη.

Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι το Καινούριο Έτος ο Θεός να χαρίζει υγεία, χαρά και κάθε ευλογία σε εσάς και τους δικούς σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου