Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

Ζώντας όπως οι πρώτοι χριστιανοί - Γράφει το Α4

Οι μαθητές/μαθήτριες της Α΄ Λυκείου "ταξίδεψαν" στο χρόνο και "γνώρισαν" τη ζωή των χριστιανών των τριών πρώτωων αιώνων.
Σε επιστολή τους προς τις ρωμαϊκές αρχές ή τον αυτοκράτορα περιγράφουν τη ζωή τους ως χριστιανοί.


Σεβασμιότατε αυτοκράτορα

Εμείς, οι χριστιανοί, δεν διαφέρουμε από τους υπόλοιπους,Δεν κατοικούμε σε ιδιαίτερες πόλεις,Ούτε έχουμε ιδιαίτερους τρόπους ζωής απλά εμείς τους θεωρούμε ξεχωριστούς.
Τηρούμε και σεβόμαστε απόλυτα τους νόμους της πόλης όμως ταυτόχρονα συνδέομαστε με μια ουράνια δύναμη, τον Θεό.
Χαιρόμαστε την κάθε στιγμή της ζωής μας ευλογωντας τον συνάνθρωπο μας. Τις Κυριακές, συγκεντρώνομαστε οι χριστιανοί των πόλεων και της υπαίθρου και διαβάζουμε τα απομνημονεύματα των αποστολών. Κάνουμε πράξη τα έργα που μελετάμε και βοηθάμε με όλη μας την θέληση και την αγάπη αρρώστους,ορφανά,χήρες,φυλακισμένους και ξενους που έχουν ανάγκη. Όλα αυτά τα κάνουμε δίχως να περιμένουμε ανταλλάγματα Αλλά για να νιώσουμε και να νιώσουνε όλοι την θετική πλευρά της ζωής.
Οι χριστιανοί Ακύλας και Πρισκίλα

Και η ομάδα της Κατερίνας, της Δέσποινας, του Σταύρου, της Πάολα και της Ελένης
Σεβαστέ Αυτοκράτορα,
Η ζωή των Χριστιανών είναι πολύ πιο απλή απ'οτι περιμένατε. Υπάρχει ενότητα, αλληλοβοήθεια, και αλληλοκατανόηση μεταξύ μας. Κάθε πρωί τελείται η θεία ευχαριστία και δεχόμαστε με αυτόν τον τρόπο την ευλογία του Κυρίου. Στην συνέχεια ακολουθεί η διδασκαλία των αποστόλων μέσα από τις προσευχές. Οι απόστολοι είναι οι μαθητές του Χριστού, που μας μιλάνε για την ζωή και τα πάθη του Κυρίου. Ζούμε με απόλυτη απλότητα και μοιραζόμαστε τα πάντα. Έτσι, ερχόμαστε πιο κοντα με την ζωή και τον Χριστό.
Απολλώς και Φoίβη

Και μαζί τους η ομάδα των Σουέλα, Γιώργου, Αγγελικής, Νοέμη, Άγγελου


Σεβαστέ Αυτοκράτορα,
Σας γράφουμε αυτή την επιστολή για να σας περιγράψουμε τη θρησκευτική ζωή των Χριστιανών θέλοντας να σας δείξουμε ότι είναι άδικες οι διώξεις των Χριστιανών που πράττετε.
Εμείς οι Χριστιανοί έχουμε μια πολύ απλοϊκή ζωή. Συγκεκριμένα η ημέρα μας ξεκινάει νωρίς το πρωί, με μία προσευχή. Η προσευχή αποτελεί σημαντικό κριτήριο για την θρησκεία μας καθώς έτσι ερχόμαστε πιο κοντά με τον Θεό δείχνοντας Του την αγάπη και τον θαυμασμό μας. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ισότιμοι μεταξύ μας δημιουργώντας ένα αίσθημα ενότητας και αλληλεγγύης. Άρα υπάρχει σεβασμός ανάμεσα μας. Όσο κυριαρχούσε το αίσθημα της ισότητας μοιραζόμασταν από κοινού υλικά αγαθά και ιδιοκτησίες. Μέσα από αυτό δείχνουμε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ εμάς των Χριστιανών.
Σας παρακαλούμε να αποδεχτείτε το αίτημα μας όσο δυνατόν το γρηγορότερο.
Σύλλας και Μάρθα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου