Σύντομο Βιογραφικό

Ονομάζομαι Νικόλαος Γ. Τσιρέβελος και υπηρετώ ως θεολόγος στο 1ο Λύκειο - Βενετόκλειο Ρόδου.

Γεννήθηκα στη Λάρισα και είμαι έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού.
Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στον διατομεακό κλάδο της Οικουμενικής Θεολογίας, με σύμβουλο καθηγητή τον κο Πέτρο Βασιλειάδη. Στη συνέχεια εκπόνησα διδακτορική διατριβή με ειδίκευση στον τομέα της Ομιλητικής και σύμβουλο καθηγήτρια την κα Δήμητρα Κούκουρα. Ο τίτλος της διδακτορικής μου διατριβής είναι Τα ιεραποστολικά περιοδικά και η αποτύπωση της Ορθόδοξης μαρτυρίας κατά τη μεταπολεμική περίοδο. Επικοινωνιακή προσέγγιση.

Έχω διδάξει τα μαθήματα της "Ομιλητικής" και της "Εισαγωγής στη Λειτουργική" στα Τμήματα Εκκλησιαστικής και Πολιτιστικής Κατάρτισης του 1ου ΙΕΚ Λάρισας (2007-8) και του ΙΕΚ Κατερίνης (2008-9). Το 2008 ήμουνα διοριστέος στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών και από το 2009 υπηρετώ σε διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια της Ρόδου.

Η πρώτη μελέτη μου με τίτλο Η συμβολή του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου στην αναβίωση της Ορθόδοξης ιεραποστολής, αποτελεί τη διπλωματική μου εργασία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΣΠουδών και κυκλοφόρησε το 2007 από το Κυρίλλειο Κέντρο Θεσσαλονίκης (σ.σ. 189).

Το 2015 εκδόθηκε από τις εκδόσεις Ostracon Publishing στη Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μελέτη μου με τίτλο Θεολογική θεμελίωση της Ορθόδοξης μαρτυρίας. Σπουδή στο έργο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου (σ.σ. 250)

Και οι δύο μελέτες προσπαθούν να αποτυπώσουν το θεολογικό λόγο και το εκκλησιαστικό έργο του νυν Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου καθώς και να καταγράψουν την ιστορική του πολυποίκιλη συμβολή στην αναζωπύρωση της Ορθόδοξης χριστιανικής μαρτυρίας στην οικουμένη.

Από το 2013 συνεργάζομαι ως αρθρογράφος στο εκκλησιαστικό-ιεραποστολικό περιοδικό Πάντα τα Έθνη, που εκδίδεται υπό την πρόνοια της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Στα ενδιαφέροντά μου ανήκουν η έρευνα και η μελέτη θεμάτων σχετικών με την ομιλητική, το κήρυγμα, την επικοινωνία, τη χριστιανική μαρτυρία (ιεραποστολή) στον κόσμο, τη θεολογική εκπαίδευση και τα παιδαγωγικά. Επίσης, προσπαθώ να συνδυάσω την ύλη του Μαθήματος των Θρησκευτικών στο Γυμνάσιο και το Λύκειο με το μήνυμα των στίχων της σύγχρονης ελληνικής και ξένης μουσικής.

Το ιστολόγιο αυτό με τίτλο "Η τέχνη του θεολογείν" δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2014 με σκοπό να υποστηρίξει τα μαθήματά μου στα σχολεία που υπηρετώ. Βασικοί στόχοι του είναι να μεταφέρει στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη θεολογική σκέψη, να αποτυπώσει τον πολιτισμό της Χριστιανικής Εκκλησίας και να περιγράψει το θρησκευτικό φαινόμενο. Συγχρόνως, επιδιώκει να φιλοξενήσει και θεολογικά μελετήματα, που απευθύνονται σε ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Τελικός σκοπός του ιστολογίου είναι να γνωρίσουν οι μαθητές των σχολείων την "τέχνη της θεολογίας" και να προβάλλουν τον τρόπο που την κατανοούν μέσα από τις εργασίες τους. Επομένως, εν δυνάμει "μαΐστορες της θεολογίας" είναι οι μαθητές των σχολείων και σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του ιστολογίου!

Καλή σας περιήγηση!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου