Βιογραφικό

Ονομάζομαι Νικόλαος Γ. Τσιρέβελος και υπηρετώ ως θεολόγος στο 1ο Λύκειο - Βενετόκλειο Ρόδου.

Γεννήθηκα στη Λάρισα και είμαι έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού.
Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Θεολογία και Πολιτισμό, με ειδίκευση στην Οικουμενική Θεολογία. Στη συνέχεια εκπόνησα διδακτορική διατριβή με ειδίκευση στον τομέα της Ομιλητικής και της Ιεραποστολικής. Ο τίτλος της διδακτορικής μου διατριβής είναι Τα ιεραποστολικά περιοδικά και η αποτύπωση της Ορθόδοξης μαρτυρίας κατά τη μεταπολεμική περίοδο. Επικοινωνιακή προσέγγιση. Το 2019 ολοκλήρωσα τη μεταδιδακτορική μου έρευνα στο ΑΠΘ, με θέμα "Το μήνυμα των Χριστουγέννων στα σύγχρονα Ομιλιάρια".

Η πρώτη μελέτη μου με τίτλο Η συμβολή του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου στην αναβίωση της Ορθόδοξης ιεραποστολής, αποτελεί τη διπλωματική μου εργασία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΣΠουδών και κυκλοφόρησε το 2007 από το Κυρίλλειο Κέντρο Θεσσαλονίκης (σ.σ. 189).

Το 2015 εκδόθηκε από τις εκδόσεις Ostracon Publishing στη Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μελέτη μου με τίτλο Θεολογική θεμελίωση της Ορθόδοξης μαρτυρίας. Σπουδή στο έργο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου (σ.σ. 250)


Το 2019 εκδόθηκε η μελέτη μου Ένα πρόδρομος της Ορθόδοξης μαρτυρίας στην οικούμενη. Άγιος Αμφιλόχιος Μακρής. Θεολογία – Επικοινωνία – Χριστιανική Αγωγή, εκδόσεις Ostracon Publishing, Θεσσαλονίκη 2019, (σσ. 174).

Το 2020 δημοσιεύτηκε η τελευταία μου ερευνητική εργασία στα αλβανικά με τίτλο Formimi dhe Edukimi i Krishtere: Nga teoria ne praktike, publ. Departamenti i Theologjise dhe Kultures, Kolegji Universitar Logos, Shen Vlash, 2020 (ISBN 978-9928-4594-0-4) [Μετάφραση στα ελληνικά: Χριστιανική Αγωγή και Εκπαίδευση: Από τη θεωρία στην πράξη, μτφρ. Rozeta Baba].

Μελέτες και άρθρα μου έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους, ενώ συνεργάζομαι με το περιοδικό Δωδεκάνησος, το οποίο αποτελεί επίσημο δελτίο των εν Δωδεκανήσω Επαρχιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και με το περιοδικό Πάντα τα Έθνη που εκδίδεται υπό την πρόνοια της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδας. Έχω λάβει μέρος ως εισηγητής σε ποικίλα επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Τα θέματα της έρευνάς του αναφέρονται στην Ομιλητική –Επικοινωνία, στην Ορθόδοξη χριστιανική μαρτυρία, τον διαχριστιανικό-διαθρησκειακό διάλογο καθώς και στη θρησκευτική εκπαίδευση. 

Το ιστολόγιο αυτό με τίτλο "Η τέχνη του θεολογείν" δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2014 με σκοπό να υποστηρίξει τα μαθήματά μου στα σχολεία που υπηρετώ. Βασικοί στόχοι του είναι να μεταφέρει στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη θεολογική σκέψη, να αποτυπώσει τον πολιτισμό της Χριστιανικής Εκκλησίας και να περιγράψει το θρησκευτικό φαινόμενο. Συγχρόνως, επιδιώκει να φιλοξενήσει και θεολογικά μελετήματα, που απευθύνονται σε ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Τελικός σκοπός του ιστολογίου είναι να γνωρίσουν οι μαθητές/μαθήτριες των σχολείων την "τέχνη της θεολογίας" και να προβάλλουν τον τρόπο που την κατανοούν μέσα από τις εργασίες τους. Επομένως, εν δυνάμει "μαΐστορες της θεολογίας" είναι οι μαθητές/μαθήτριες των σχολείων και σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του ιστολογίου!

Καλή σας περιήγηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου