Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

Συνέντευξη του Μητροπολίτη Νιγηρίας Αλέξανδρου σχετικά με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Η πραγματικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Μητροπολίτη Νιγηρίας κ.κ. Αλεξάνδρου δόθηκε στον θεολόγο κο Παναγιώτη Ανδριόπουλο. Η συνέντευξη δόθηκε πριν την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Ο Σεβασμιώτατος απότελεί μέλος της Πανορθοδόξου Γραμματείας της Συνόδου και ένας από τους αντιπροσώπους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη Σύνοδο.

Στη συνέντευξη αυτή ο σεβασμιότατος εξηγεί τον τρόπο οργάνωσης της Συνόδου, τις επιτροπές από τις οποίες απαρτίζεται καθώς και τον τρόπο λειτουργίας και εργασίας της, εξηγώντας αναλυτικά τους κανόνες συμμετοχής όλων των επισκόπων στη Σύνοδο. Συγχρόνως, αναφέρεται σε τεχνικά θέματα, όπως τον τρόπο επικοινωνίας, τις μεταφράσεις, την απευθεία μετάδοση της Έναρξης και της Λήξης της Συνόδου.

Στη συνέχεια αναφέρεται στη συμμετοχή των Εκκλησιών και την εκπροσώπησή τους, με βάση την ιστορική παράδοση της Εκκλησίας και τις σύγχρονες αναζήτησεις και ανάγκες. Εξάλλου, εξηγεί τα νέα δεδομένα, τις δυνατότητες και τις δυναμικές που μπορεί να προσδώσει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος στον παγκόσμιο ορθόδοξο και μη χώρο. Δεν παραλείπει να εξηγήσει την ανάγκη για πιο δυναμικά μηνύματα από εκείνα που έχουν συμφωνήσει μέχρι στιγμής οι Ορθόδοξες Εκκλησίες. Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζοουν η υγιής αντίδρασή του απέναντι στην "αίρεση" του εθνοφυλετισμού,  η θεολογική τεκμηρίωση του σε όλη τη συνέντευξη και ιδιαίτερα στα θέματα της Χριστιανικής μαρτυρίας και ιεραποστολής στην οικουμένη.

Για να δείτε τη συνέντευξη στο intv.gr πατήστε ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου