Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Τα κόμικς στην εκπαίδευσηΚόμικς στην εκπαίδευση;

Ναι, γιατί όχι; Νομίζω ότι μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα και να είναι ένα μέσο που θα διευκολύνει την πορεία μάθησης κάθε γνωστικού αντικειμένου.

Ένα online εργαλείο δημιουργίας κόμικς είναι το Pixton, του οποίου οι βασικές δυνατότητες είναι δωρεάν.. Το Pixton επιτρέπει στους χρήστες να δημιουρήσουν με εύκολο τρόπο τις δικές τους ιστορίες. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη εφαρμογή δίχως να έχουν γνώσεις γραφιστικής. Υπάρχουν έτοιμα πρότυπα κόμικς για πολλά γνωστικά αντικείμενα μεταξύ των οποίων και για τα Θρησκευτικά. Οι ιστορίες κόμικς μπορούν να αποθηκευτούν στον υπολογιστή, να εκτυπωθούν και να δημοσιευτούν σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης.Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη βασική έκδοση "Pixton για διασκέδαση" που είναι δωρεάν. Στις υπόλοιπες δυνατότητες της εφαρμογής υπάρχει χρέωση.

Η εφαρμογή υπάρχει στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.pixton.com/gr/

Στα πλαίσια του Σεμιναρίου της Κοινότητας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών Αιγαίου χρησιμοποίησα την πλατφόρμα και δημιούργησα δύο σύντομα κόμικς. 

Το πρώτο είχε ως σκοπό την εξερεύνηση της εφαρμογής. Μια θεολόγος συναντά τους πάστορες μιας Προτεσταντικής εκκλησίας για να κανονίσει μια επίσκεψη του σχολείου της.

Για να διαβάσετε την ιστορία ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Το δεύτερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην τάξη ως τμήμα ενός διδακτικού σεναρίου με θέμα την Παλαιά Διαθήκη. Αναφέρεται στην Ιερουσαλήμ, την Πόλη του Δαβίδ. Ο βασιλιάς Δαβίδ μας παρουσιάζει την Αγία Πόλη και με τη βοήθεια δύο κατοίκων της μας πληροφορεί για τη θρησκευτικότητα των Ισραηλιτών της εποχής εκείνης.

Για να διαβάσετε την ιστορία ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ