Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017

Εκπαιδευτική συνάντηση στο Βενετόκλειο - 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου στα πλαίσια προγράμματος ERASMUS+

Αναδημοσίευση από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Η Ροδιακή
To Βενετόκλειο – 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου διοργανώνει στο νησί της Ρόδου, από 9 – 13 Οκτωβρίου, την 4η διεθνή συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ «Φέρνοντας ζωή στην τάξη : καινοτόμος χρήση κινητών συσκευών στην εκπαιδευτική διαδικασία» (“Bringing Life into Classroom: Innovative use of Mobile devices in Education process”).
Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν 60 εκπαιδευτικοί και μαθητές από 5 ακόμα ευρωπαϊκές χώρες: Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Τουρκία. Από το 1ο Λύκειο Ρόδου στο πρόγραμμα συμμετέχουν 25 μαθητές της Β΄ Λυκείου και 10 καθηγητές.


Οι πενθήμερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος, στις οποίες περιλαμβάνονται διαλέξεις, μαθήματα, επιμορφωτικά σεμινάρια, εργαστήρια κ.α., θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Βενετοκλείου, του Ε.Β.Ε.Δ. και του Ιδρύματος Σταματίου.
Ακόμα, εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, όπου οι μαθήτριες και οι μαθητές της διεθνούς αυτής ομάδας θα εξερευνήσουν την ιστορία του τόπου και τα πολιτισμικά μνημεία του, καταγράφοντάς τα και δημιουργώντας πρωτότυπο ψηφιακό υλικό.

Το υλικό αυτό, που θα δημιουργηθεί με τη χρήση κινητών συσκευών και κατάλληλων εφαρμογών, θα αφορά στις διαδοχικές φάσεις της ιστορίας της Ρόδου, από την Αρχαιότητα έως τη Βυζαντινή περίοδο και από την Ιπποτοκρατία και την Οθωμανική περίοδο έως την Ιταλοκρατία και τις μέρες μας. Τέλος, η διεθνής ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις φυσικές ομορφιές του νησιού, τη λαϊκή παράδοση και την τοπική γαστρονομία.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Ροδίων, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Ιδρύματος Σταματίου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και του Μουσικού Σχολείου Ρόδου. Συντονιστής του προγράμματος για το 1ο Λύκειο Ρόδου είναι ο εκπαιδευτικός κος Παναγιώτης Αθανασόπουλος.
 

Για περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus+ “Bringing life into classroom : innovative use of mobile devices in the educational process” - «Φέρνοντας ζωή στην τάξη : καινοτόμος χρήση κινητών συσκευών στην εκπαιδευτική διαδικασία» (“Blic & Clic”), επισκεφθείτε τον ιστότοπο του προγράμματος https://www.blicclic.com/, καθώς και τις σελίδες του προγράμματος στο facebook https://www.facebook.com/groups/342904979394986/ (Blic+Clic [1lykrod-Venetokleio] ) και https://www.facebook.com/BlicClic/ .
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΖΗΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Erasmus + του 1ου ΓΕΛ Ρόδου
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΒΕΡΑ
ΓΕΩΡΓΑΛΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΡΑΚΙΖΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
ΜΠΛΑΔΕΝΗ ΑΝΝΗ

ΠΑΠΑΜΕΝΤΖΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΙΜΠΙΔΑΚΗ ΝΙΚΗ
ΤΣΙΡΕΒΕΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΜΑΡΙΑ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣΠηγή :  Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/374636/ekpaideytikoi-kai-mathhtes-apo-pente-eyrwpaikes-xwres-sth-rodo#ixzz4uHFD0otX