Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

Σεμινάριο για εκπαιδευτικές τεχνικές


Στο πλαίσιο της διαθρησκευτικής - διαπολιτισμικής προσέγγισης


To τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, διοργανώνει σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Εκπαιδευτικές τεχνικές στα πλαίσια της διαθρησκευτικής- διαπολιτισμικής προσέγγισης» την Τρίτη 17-10-17 και ώρες 17:00- 20:00μ.μ. στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου.
Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν  με τεχνικές του Artful Thinking καθώς και με βιωματικές τεχνικές του Εκπαιδευτικού δράματος, τις οποίες θα μπορούν να αξιοποιούν τόσο στα διδακτικά τους αντικείμενα, όσο και σε προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων με διαπολιτισμικό προσανατολισμό.

Το σεμινάριο- εργαστήριο θα προλογίσει ο δρ. θεολόγος, κος Τσιρέβελος Νίκος και θα συντονίσουν οι:
• Βάσω Γώγου:  Θεολόγος, φιλόλογος, Επιμορφώτρια στην Πιλοτική εφαρμογή των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών, Συγγραφέας του Φακέλου Υλικού των Θρησκευτικών της Α΄ Γυμνασίου (νέο ΠΣ)
• Απόστολος Μπάρλος: Θεολόγος, MTh Θεολογίας, Επιμορφωτής στην Πιλοτική εφαρμογή των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών, Συγγραφέας του  Φακέλου Υλικού των  Θρησκευτικών της Α΄ Γυμνασίου (νέο ΠΣ)
Το σκεπτικό του σεμιναρίου αντλείται από τα ερεθίσματα της επικαιρότητας. Σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο πολυπολιτισμικός και σε μια εποχή που η καλλιέργεια της ανεκτικότητας και της αποδοχής αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την αρμονική συνύπαρξη, ο εκπαιδευτικός κόσμος οφείλει να ενημερώνεται και να αναπτύσσει κοινωνικά αντανακλαστικά.
Η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας
Ευαγγελία ΜουλάΠηγή : Η Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου