Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ανάσταση μέσα από τα μάτια των μαθητών/μαθητριών - Α1

 Δ.Γ.
Στα πλαίσια της σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης οι μαθητές/μαθήτριες του σχολείου μας σε ομάδες ή ατομικά αποτύπωσαν το νόημα του Πάθους του Χριστού σε ψηφιακές αφίσες ή σε σύντομα κείμενα. Κάθε αφίσα πλαισιώθηκε από μια σύντομη φράση ή λέξεις ενδεικτικές του μηνύματος που θέλησαν να μεταφέρουν οι μαθητές/μαθήτριες.



ΑΠΟ ΤΟΝ  ΓΟΛΓΟΘΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα όλο το κλίμα αυτής της γιορτής περιστρέφεται γύρω από την ζωή τον θάνατο και την ανάσταση του Χριστού. Ο χριστός σταυρώθηκε, πέθανε και αναστήθηκε για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες των ανθρώπων. Έκτοτε όμως, έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής των ανθρώπων και παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να γιορτάζουμε αυτό το γεγονός με μια μεγαλοπρέπεια όπως του αρμόζει άλλωστε. Πιστεύω όμως πως δεν γιορτάζουμε το ηρωισμό του Χριστού να σταυρωθεί  και να υπομείνει τα βασανιστήρια καθώς τέτοιες βιοπραγίες πλέον δεν υφίστανται τουλάχιστον στις μη τριτοκοσμικές χώρες. Θεωρώ πως γιορτάζεται όχι τόσο ο θάνατος αλλά η ανάσταση. Όταν  όλα φάνηκε ότι τελείωσαν ήρθε η ανάσταση. Τι είναι η ανάσταση ; Η ελπίδα. Η ελπίδα ότι στο τέλος όλα γίνονται  όπως έπρεπε να γίνουν. Για αυτό και σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι μας καλό είναι να μείνουμε ενωμένοι και να έχουμε σαν γνώμονα την ελπίδα ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλα.
Δ.Ε.



Η Ανάσταση του Ιησού είναι σημαντική για πολλούς λόγους.Μας αποδεικνύει την τεράστια δύναμη του θεού.Η πίστη  στην ανάσταση του είναι πιστη και στον θεό.Η Ανάσταση είναι μια νίκη για κάθε πιστό,μέσα από το κείμενο είδαμε ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε,θάφτηκε και αναστήθηκε την Τρίτη ημέρα.Η Ανάσταση του Χριστού είναι σημαντική γιατί ο θεός απόδειξε ότι δέχτηκε την θυσία του Ιησού για όλους εμάς.Η ανάσταση του Χριστού μας δίνει θάρρος και ελπίδα να είμαστε δυνατοί χωρίς φόβο να αντιμετωπίζουμε τους πειρασμούς και να αντέχουμε στις δοκιμασίες .Δυναμη για να συγχωρούμε την δειλία και την αχαριστία να συγχωρούμε όσους μας αδικούν και να αντέχουμε την κούραση.Η Ανάσταση του Χριστού στην καθημερινότητα μας, μας χαρίζει την ελπίδα,την δικαιοσύνη και την δύναμη να αντιμετωπίζουμε τις δοκιμασίες της ζωής.

Α.Α.



Η Ανάσταση του Χριστού είναι, αναμφίβολα, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο γεγονός στην ιστορία του χριστιανισμού και αυτό που διαφοροποιεί την θρησκεία μας από τις υπόλοιπες. Οι χριστιανοί το ερμηνεύουν ως την λύτρωση της ψυχής και κατάργηση του θανάτου (κάθε είδους θανάτου, κακού και καταπίεσης) όπως αναφέρει και ο θεολόγος, Θανάσης Παπαθανασίου σε ένα βιβλίο του.


Έτσι, καταλαβαίνουμε ότι ο “Γολγοθάς” κάθε ανθρώπου, δηλαδή η ζωή, δεν έχει τέρμα. Ελπίζουμε στην Ανάσταση των νεκρών όπως ακριβώς έγινε και με τον ίδιο τον Χριστό, ο οποίος σταυρώθηκε για να απαλλάξει εμάς, τους πιστούς, απ τις αμαρτίες μας και νίκησε τον θάνατο.
Ε.Αθ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θρησκευτικά Γ΄ Γυμνασίου - Φάκελος μαθήματος

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκε ο φάκελος μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών της Γ΄  Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε κατευθείαν το φάκελο μαθήματος  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Για να δείτε το παλιότερο και το νέο υλικό πατήστε  ΕΔΩ

"Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου” - Α2

                                                  Οι μαθητές/μαθήτριες του 1ου Πρότυπου Λυκείου Θεσσαλονίκης "Μανόλης Ανδρόνικος" εμπνεύσθηκαν από το κείμενο του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου (γνωστού και ως π. Λίβυου) και ειδικά από το απόσπασμα: "Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου" και δημιούργησαν ένα δικό τους έργο ζωγραφικής, διήγημα, ποίημα, δοκίμιο. Αρκεί να τα παρατηρήσει - διαβάσει κανείς για να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο η θεολογία συγκινεί και εκφράζεται με δημιουργικούς τρόπους.

Φάκελοι μαθήματος για τα Θρησκευτικά Γυμνασίου - Λυκείου

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκαν οι φάκελοι μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε το φάκελο μαθήματος πατήστε στον τίτλο της κάθε τάξης Α΄ Γυμνασίου Β΄ Γυμνασίου Γ΄ Γυμνασίου Α΄ Λυκείου Β΄ Λυκείου Γ΄ Λυκείου