Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο»


Αναδημοσίευση από το Ιστολόγιο του Σχολικού Συμβούλου κου Πολύβιου Στράντζαλη

Ολοκληρώθηκαν και φέτος με επιτυχία οι εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Συνεδρίου «Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο», το οποίο διεξήχθη στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Πολιτισμού στην Ξάνθη το διήμερο 18 - 19 Μαρτίου 2017 και διοργανώθηκε από το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μ. Ανδρόνικος». Το Συνέδριο είχε την αναγνώριση του Υπουργείου Παιδείας και την αιγίδα της ΔΕΠΠΣ, τη στήριξη των καθηγητών του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. και την επιστημονική καθοδήγηση των Σχολικών Συμβούλων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κκ. Πολύβιου Στράντζαλη, Ελένης Μιχαλοπούλου και Μαρίας Συργιάννη και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου. Στο Συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων, ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Πολύβιος Στράντζαλης, η Σχολική Σύμβουλος  Θεολόγων κ. Ελένη Μιχαλοπούλου και ο Διευθυντής του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Φριλίγκος ο οποίος και κήρυξε την έναρξη 3ου Μαθητικού Συνεδρίου. 


Στο διήμερο παρουσιάστηκαν πάνω από 110 εργασίες από διάφορα σχολεία της Ελλάδας. Στο Συνέδριο μετείχαν μαθητές και μαθήτριες εκτός από τα σχολεία της Θεσσαλονίκης και σχολεία της Χίου, της Ξάνθης, της Κοζάνης, της Ξάνθης, της Αλεξάνδρειας, της Κρήτης, των Φερρών, της Ιεράπετρας, του Κιλκίς, της Κομοτηνής, της Πάτρας, της Ναυπάκτου, της Πρέβεζας, της Σκιάθου, της Χίου, της Ρόδου, της Καβάλας, της Αθήνας, της Λευκάδας κ.α.Τη φετινή χρονιά στο Συνέδριο έλαβαν μέρος 800 περίπου μαθητές από 50 σχολεία οι οποίοι διερεύνησαν θεολογικά ζητήματα και θέματα που άπτονται της επιστήμης μέσω της διεπιστημονικότητας, της διαθεματικής, της διερευνητικής και βιωματικής προσέγγισης και αναζήτησαν ήθη και έθιμα συνυφασμένα με την θρησκεία και τον τόπο τους και πήραν θέση απέναντι σε κοινωνικά προβλήματα. Τα θέματα που παρουσίασαν οι μαθητές τα εκπόνησαν είτε μέσα από τις Θεματικές Ενότητες του ΜτΘ, είτε μέσα από τις Ερευνητικές Εργασίες, είτα μέσα από Προγράμματα Πολιτιστικών Θεμάτων.
Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του 3ου Μαθητικού Συνεδρίου, στον Διευθυντή κ. Στυλιανό  Φριλίγκο και τους εκπαιδευτικούς κα Κυριακή Αντικουλάνη και κ. Δημήτρη Σαλονικίδη. Επίσης πολλά συγχαρητήρια σ' όλους τους μαθητές και μαθήτριες που μετείχαν στο Συνέδριο καθώς και όλους τους καθηγητές και τις καθηγήτριες που τους συνόδευαν.


L



K













ΠΗΓΗ: http://religionslehrer.blogspot.gr/2017/03/3_19.html

Στο συνέδριο αυτό έλαβε μέρος και μια ομάδα μαθητών/τριών του "Βενετοκλείου" 1ου Λυκείου Ρόδου.Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας δημιούργησαν ένα video με τίτλο: "Φωτογραφίζοντας τη θρησκευτική συνύπαρξη. Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου".
Για να δείτε την εργασία των μαθητών/τριών του Βενετοκλείου Λυκείου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ   




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θρησκευτικά Γ΄ Γυμνασίου - Φάκελος μαθήματος

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκε ο φάκελος μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών της Γ΄  Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε κατευθείαν το φάκελο μαθήματος  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Για να δείτε το παλιότερο και το νέο υλικό πατήστε  ΕΔΩ

"Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου” - Α2

                                                  Οι μαθητές/μαθήτριες του 1ου Πρότυπου Λυκείου Θεσσαλονίκης "Μανόλης Ανδρόνικος" εμπνεύσθηκαν από το κείμενο του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου (γνωστού και ως π. Λίβυου) και ειδικά από το απόσπασμα: "Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου" και δημιούργησαν ένα δικό τους έργο ζωγραφικής, διήγημα, ποίημα, δοκίμιο. Αρκεί να τα παρατηρήσει - διαβάσει κανείς για να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο η θεολογία συγκινεί και εκφράζεται με δημιουργικούς τρόπους.

Φάκελοι μαθήματος για τα Θρησκευτικά Γυμνασίου - Λυκείου

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκαν οι φάκελοι μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε το φάκελο μαθήματος πατήστε στον τίτλο της κάθε τάξης Α΄ Γυμνασίου Β΄ Γυμνασίου Γ΄ Γυμνασίου Α΄ Λυκείου Β΄ Λυκείου Γ΄ Λυκείου