Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συμμετοχή του Βενετοκλείου Λυκείου Ρόδου σε συνάντηση στη Ρουμανία


Συμμετοχή του Βενετοκλείου Λυκείου Ρόδου σε συνάντηση στη Ρουμανία

Αναδημοσίευση από Η ΡΟΔΙΑΚΗ
Συμμετοχή του Βενετοκλείου Λυκείου Ρόδου σε συνάντηση στη Ρουμανία
Εννεαμελής αντιπροσωπεία του Βενετοκλείου - 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου συμμετείχε στην 6η εκπαιδευτική συνάντηση  που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Focsani της Ρουμανίας από 21 έως 28 Απριλίου 2018, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ 201 “Bringing life into classroom: innovative use of mobile devices in the educational process”-«Φέρνοντας ζωή στην τάξη: καινοτόμος χρήση κινητών συσκευών στην εκπαιδευτική διαδικασία» (“Blic & Clic”). 

Στην αντιπροσωπεία μετείχαν οι καθηγητές του Βενετοκλείου κκ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος (συντονιστής του προγράμματος), Βέρα Αλεβίζου, Λεωνίδας Χαραλαμπίδης και Νίκος Τσιρέβελος και οι μαθητές της Β΄ Τάξης Βασίλης Καρίκης, Βάλια Παυλίδη, Κυριάκος Σπάρταλης, Τόνια Σταματούρου και Εβελίνα Στεφανή. Στη συνάντηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες καθηγητών και μαθητών από έξι σχολεία ισάριθμων ευρωπαϊκών χωρών (Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τουρκία) καθώς και εκπρόσωποι του πορτογαλικού πανεπιστημίου UMinho.  
 

Το ρουμανικό σχολείο Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”, που φιλοξένησε τη συνάντηση, βρίσκεται στην πόλη Focsani, στην επαρχία Vrancea της βορειοανατολικής Ρουμανίας, κοντά στα σύνορα με τη Μολδαβία. Στις εγκαταστάσεις του σχολείου μαθητές και καθηγητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα επιμορφωτικά σεμινάρια σχετικά με τη χρήση κινητών συσκευών στην εκπαίδευση και να ασκηθούν στη χρήση σχετικών εφαρμογών.

Την οργανωτική ευθύνη των δραστηριοτήτων ανέλαβε με μεγάλη επιτυχία ομάδα συναδέλφων του ρουμανικού σχολείου, με επικεφαλής την κα. Petronia Moraru, καθηγήτρια φυσικής, γενική συντονίστρια του προγράμματος. 
Εκτός των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, το πρόγραμμα περιελάμβανε, επίσης, επισκέψεις και ξεναγήσεις στα σπουδαιότερα μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν, μεταξύ άλλων, το ιστορικό Γαλάτσι, όπου τα ίχνη της ελληνικής παρουσίας διατηρούνται ακόμα έντονα στις ελληνικές εκκλησίες και τα άλλα μνημεία, να ξεναγηθούν σε μουσεία καθώς και σε εργοστάσιο παραγωγής κρασιού, για το οποίο φημίζεται η περιοχή.
Ο απολογισμός της έκτης και τελευταίας αυτής συνάντησης μαθητών και καθηγητών του προγράμματος “Blic & Clic” είναι, ασφαλώς, εξαιρετικά θετικός. Οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με συνομηλίκους τους από διαφορετικές χώρες, συνδέθηκαν με φιλίες και γνώρισαν διαφορετικούς τρόπους ζωής.
Οι συμμετέχοντες καθηγητές επιμορφώθηκαν στη χρήση κινητών συσκευών, συναναστράφηκαν συναδέλφους τους διαφορετικών χωρών και αντάλλαξαν απόψεις για ποικίλα εκπαιδευτικά ζητήματα. Η ελληνική αποστολή είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί ενδιαφέροντα μνημεία και να επιστρέψει πλήρης εμπειριών.
Επιπλέον, είχε τη μοναδική ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τον Ελληνισμό της Ρουμανίας και να γνωρίσει τα ίχνη της πλούσιας ιστορίας του. Η αξιοποίηση των εμπειριών και γνώσεων που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές του Βενετοκλείου, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει στον εμπλουτισμό της καθημερινής σχολικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 
Για τη θερμότατη υποδοχή, την άψογη φιλοξενία των ξένων αποστολών και την άρτια οργάνωση όλων των δραστηριοτήτων του εκπαιδευτικού πενθημέρου, πολλές ευχαριστίες και συγχαρητήρια αξίζουν στους Ρουμάνους συναδέλφους. 
Το πρόγραμμα “Bringing life into classroom: innovative use of mobile devices in the educational process” - “Blic & Clic” θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο με συνάντηση των συντονιστών καθηγητών στη Ρουμανία. 
Για περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus+ “Bringing life into classroom: innovative use of mobile devices in the educational process” - «Φέρνοντας ζωή στην τάξη: καινοτόμος χρήση κινητών συσκευών στην εκπαιδευτική διαδικασία» (“Blic & Clic”), επισκεφθείτε τον ιστότοπο του προγράμματος https://www.blicclic.com/ (υπό κατασκευή), καθώς και τις σελίδες του προγράμματος στο facebook 
https://www.facebook.com/groups/342904979394986/ (Blic+Clic [1lykrod-Venetokleio] ) και https://www.facebook.com/BlicClic/. 
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΖΗΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    
Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Erasmus + του 1ου ΓΕΛ Ρόδου
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΒΕΡΑ
ΓΕΩΡΓΑΛΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΡΑΚΙΖΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
ΜΠΛΑΔΕΝΗ ΑΝΝΗ
ΠΑΠΑΜΕΝΤΖΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΙΜΠΙΔΑΚΗ ΝΙΚΗ
ΤΣΙΡΕΒΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Πηγή : Η ΡΟΔΙΑΚΗ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θρησκευτικά Γ΄ Γυμνασίου - Φάκελος μαθήματος

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκε ο φάκελος μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών της Γ΄  Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε κατευθείαν το φάκελο μαθήματος  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Για να δείτε το παλιότερο και το νέο υλικό πατήστε  ΕΔΩ

"Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου” - Α2

                                                  Οι μαθητές/μαθήτριες του 1ου Πρότυπου Λυκείου Θεσσαλονίκης "Μανόλης Ανδρόνικος" εμπνεύσθηκαν από το κείμενο του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου (γνωστού και ως π. Λίβυου) και ειδικά από το απόσπασμα: "Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου" και δημιούργησαν ένα δικό τους έργο ζωγραφικής, διήγημα, ποίημα, δοκίμιο. Αρκεί να τα παρατηρήσει - διαβάσει κανείς για να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο η θεολογία συγκινεί και εκφράζεται με δημιουργικούς τρόπους.

Φάκελοι μαθήματος για τα Θρησκευτικά Γυμνασίου - Λυκείου

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκαν οι φάκελοι μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε το φάκελο μαθήματος πατήστε στον τίτλο της κάθε τάξης Α΄ Γυμνασίου Β΄ Γυμνασίου Γ΄ Γυμνασίου Α΄ Λυκείου Β΄ Λυκείου Γ΄ Λυκείου