Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επίσκεψη του "Βενετοκλείου" - 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο "Χαραλάμπειο" Γηροκομείο

Στα πλαίσια των εορτών των Γενεθλίων του Χριστού, της εισόδου μας στο νέο έτος καθώς και των εκπαιδευτικών δράσεων οι μαθήτριες και οι μαθητές του "Βενετοκλείου" - 1ου Λυκείου Ρόδου πραγματοποίησαν επίσκεψη στο "Χαραλάμπειο" Γηροκομείο Ρόδου. Τους μαθητές/τριες συνόδευαν η φιλόλογος καθηγήτρια κα Ανδρονίκη Τσιμπιδάκη και ο θεολόγος καθηγητής κος Νικόλαος Τσιρέβελος.


Οι μαθητές/τριες τραγούδησαν τα κάλαντα και σύγχρονα τραγούδια στους εν δυνάμει παππούδες και γιαγιάδες τους ενώ εκείνοι με τη σειρά τους θυμήθηκαν ιστορίες, ποιήματα και τραγούδια από την εποχή τους. Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στους μαθητές/τριες αλλά και στους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου. 

Οπωσδήποτε τέτοιες επισκέψεις είναι άκρως διδακτικές για τους/τις μαθητές/τριες και με απαλό τρόπο "κινούν" τα αισθήματά τους, διδάσκοντάς τους με τρόπο ξεχωριστό.

Οι φωτογραφίες έχουν αλλοιωθεί με την εφαρμογή "pixlr", για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θρησκευτικά Γ΄ Γυμνασίου - Φάκελος μαθήματος

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκε ο φάκελος μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών της Γ΄  Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε κατευθείαν το φάκελο μαθήματος  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Για να δείτε το παλιότερο και το νέο υλικό πατήστε  ΕΔΩ

"Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου” - Α2

                                                  Οι μαθητές/μαθήτριες του 1ου Πρότυπου Λυκείου Θεσσαλονίκης "Μανόλης Ανδρόνικος" εμπνεύσθηκαν από το κείμενο του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου (γνωστού και ως π. Λίβυου) και ειδικά από το απόσπασμα: "Ο Χριστός έρχεται , όταν του μοιάσουμε [...] Πάρε τον παράδεισό μου και δος μου την κόλασή σου" και δημιούργησαν ένα δικό τους έργο ζωγραφικής, διήγημα, ποίημα, δοκίμιο. Αρκεί να τα παρατηρήσει - διαβάσει κανείς για να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο η θεολογία συγκινεί και εκφράζεται με δημιουργικούς τρόπους.

Φάκελοι μαθήματος για τα Θρησκευτικά Γυμνασίου - Λυκείου

Στη σελίδα "Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία" αναρτήθηκαν οι φάκελοι μαθήματος του Μαθήματος των Θρησκευτικών και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου για το σχολικό έτος 2017-18. Για να δείτε το φάκελο μαθήματος πατήστε στον τίτλο της κάθε τάξης Α΄ Γυμνασίου Β΄ Γυμνασίου Γ΄ Γυμνασίου Α΄ Λυκείου Β΄ Λυκείου Γ΄ Λυκείου