Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Παράδοση και ανανέωση - Εργασίες των μαθητών/τριών του Β1

Στα πλαίσια της πορείας μάθησης για τη θ.ε. "2.3 Παράδοση" της Β΄ Λυκείου οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των τμημάτων του "Βενετοκλείου" - 1ου Λυκείου Ρόδου απάντησαν σε δύο καίρια ερωτήματα, τα οποία συνδέονται με το θέμα της παράδοσης και της ανανέωσης. Ευθύς παρακάτω αντιγράφω ομαδοποιημένα τις απαντήσεις των μαθητών/τριων, χρησιμοποιώντας κυρίως δικές τους προτάσεις. Οι απόψεις αυτές είναι των μαθητών/τριών και δε σημαίνει ότι εκφράζουν και το διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος απλά τις μεταφέρει.

Το πρώτο υποθετικό ερώτημα έχει ως εξής:

"Ξεκίνησαν οι προετοιμασίεςγια την επόμενη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων και σας καλούν ως έφηβους και νέους να αναφέρετε ποια στοιχεία από την Ορθόδοξη παράδοση θα θέλατε να ανανεωθούν. Τι θα προτείνατε;"

Για να δούμε τι απάντησαν οι μαθητές/τριες του Β6. Οι πρώτες απαντήσεις είναι αυτές που έδωσαν τα περισσότερα ζευγάρια μαθητών/τριών. 


"Στη σύγχρονη εποχή αποτελεί κοινή παραδοχή το γεεγονός ότι η εκκλησία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνία. Ωστόσο, κάποια στοιχεία της οφείλουν να ανανεωθούν. αυτά θα μπορούσαν να είναι τα εξής:

1. Τα λειτουργικά κείμενα να είναι μεταφρασμένα στη δημοτική γλώσσα ώστε να καταστούν κατανοητά από όλες τις ηλικίες.
2. Τα Μυστήρια που τελούνται από τους ιερείς πρέπει να είναι δωρεάν. (Μαγδαληνή Α., Σοφία Β., Μαριρένα Γ., Χριστοφόρος Γ.)
3. Να ασχοληθεί η Εκκλησία με το γάμο των ομοφυλόφιλων.
4. Να καταργηθεί η περιφορά του δίσκου.
5. Να επιτρέπεται η είσοδος των γυναικών στο ιερό. (Θοδωρής Γ., Βίκυ Γ., Παρασκευή Α., Γεωργία Α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου